Lees verder
Super snelle levering
Lees verder
Levertijd wordt berekend
...
Lees verder
Gratis verzending vanaf €50.-
Lees verder
WebwinkelKeur
Lees verder
Met gratis BROEDEIEREN

Broedeieren Zijdehoen Half-kriel div. kleuren (per stuk)

Oorspronkelijke prijs was: €4,95.Huidige prijs is: €3,49.

Pluizige en zachte veren die doen denken aan zijde, wat dit ras een unieke verschijning maakt.

SKU 6740371058081 Categorie

Beschrijving

Broedeieren Zijdehoen Half-kriel div. kleuren!

Aandachtspunt; De bevruchting is goed, maar het blijft een natuurproduct. Dus garanties kunnen wij niet geven.

Een Prachtige Kip voor

...Liefhebbers van Elegantie en Gemak

De Zijdehoen Half-Kriel, een verfijnde variatie van de traditionele Zijdehoen, is een opvallend en zeldzaam ras dat populair is onder hobbyisten en professionele fokkers. De Half-Kriel onderscheidt zich door een mix van de sierlijkheid en zachtheid van de grote Zijdehoen, gecombineerd met de compacte grootte van een krielkip. Dit maakt het ras ideaal voor fokkers die op zoek zijn naar een kip die niet te groot, maar ook niet te klein is, met behoud van alle geliefde eigenschappen van de standaard Zijdehoen.

Uiterlijke Kenmerken

De Zijdehoen Half-Kriel valt direct op door zijn pluizige, zachte veren die doen denken aan zijde, wat dit ras een unieke verschijning maakt. Deze kippen hebben een kleine, ronde bouw en komen in verschillende kleuren, zoals wit, zwart, blauw, en parelgrijs. De verentooi strekt zich uit tot hun poten, die vaak bevederd zijn, en de kam is eerder een kleine walnootkam, zonder prominente stekels.

Met hun donkere huid, paarsachtige lellen, en blauwe poten hebben Zijdehoen Half-Krielen een exotische uitstraling die elke fokker zal bekoren.

Verschillen tussen Zijdehoen Half-Kriel en Zijdehoen Kriel

Hoewel de Zijdehoen Half-Kriel en de Zijdehoen Kriel veel overeenkomsten delen, zijn er enkele belangrijke verschillen:

  1. Grootte: De Zijdehoen Half-Kriel is groter dan de standaard kriel, maar kleiner dan de grote Zijdehoen. Dit maakt hen een ideale keuze voor fokkers die willen genieten van de elegantie van een grotere kip, maar toch de voordelen van een kleinere ruimtebehoefte.
  2. Opfokruimte: Door hun iets grotere omvang hebben Half-Krielen een iets grotere leefruimte nodig dan hun Kriel-variant. Een ruime en goed geventileerde kippenren met zachte bodembedekking is aanbevolen voor het welzijn van de Half-Krielen.
  3. Karakter: De Zijdehoen Half-Kriel staat bekend om zijn vriendelijke en tamme karakter. Net als de Kriel-variant zijn ze zeer mensgericht en passen ze goed in een omgeving waar ze veel contact hebben met hun verzorger. Dit maakt ze ideaal als huisdieren of voor hobbyfokkers die op zoek zijn naar sociaal en tam pluimvee.
  4. Productie: Qua eierproductie zijn beide rassen vergelijkbaar. De Half-Kriel legt kleine tot middelgrote eieren, gemiddeld drie tot vier keer per week. Hoewel ze geen hoogproductieve eierleggers zijn, wordt hun constante broedsheid gewaardeerd door fokkers die graag kuikens willen grootbrengen.

Benodigdheden voor de Zijdehoen Half-Kriel

Om de gezondheid en het welzijn van uw Zijdehoen Half-Kriel te waarborgen, zijn enkele specifieke benodigdheden essentieel:

  • Ruimte: Hoewel deze kippen kleiner zijn dan hun grote soortgenoten, hebben ze toch behoefte aan voldoende ruimte om vrij te bewegen. Voorzie een ruime kippenren en nachthok dat goed beschut is tegen kou en vocht.
  • Voeding: Zijdehoen Half-Krielen gedijen het best op een gebalanceerd legvoer dat is verrijkt met extra vitaminen en mineralen. Voorzie daarnaast regelmatig grit en oesterschelpen om hun kalkbehoefte te dekken en sterke eierschalen te garanderen.
  • Verzorging van veren: Door hun unieke verendek hebben Zijdehoen Half-Krielen extra aandacht nodig als het gaat om hygiëne. Het is belangrijk om de poten en veren schoon en droog te houden om infecties te voorkomen, vooral in natte of modderige omstandigheden.
  • Broedsheid: Een van de meest geliefde eigenschappen van de Zijdehoen Half-Kriel is hun natuurlijke aanleg om te broeden. Het is belangrijk om dit in gedachten te houden en een veilige en rustige broedplek te bieden als u besluit om kuikens te laten uitbroeden.

Eigenschappen van de Zijdehoen Half-Kriel

De Half-Kriel is geliefd vanwege zijn rustige en vriendelijke karakter, wat hen perfect maakt voor gezinnen met kinderen of als toevoeging aan een gemengde toom. Ze zijn zachtaardig, houden van interactie met hun verzorgers, en hebben een kalme aard, waardoor ze gemakkelijk te hanteren zijn. Bovendien zijn ze uitstekende moeders en staan ze bekend om hun broedsheid, wat hen ideaal maakt voor fokkers die op een natuurlijke manier kuikens willen grootbrengen.

Dankzij hun geringe gewicht en robuustheid zijn Zijdehoen Half-Krielen minder gevoelig voor blessures en kunnen ze goed omgaan met verschillende weersomstandigheden, mits ze toegang hebben tot beschutting en een goed geïsoleerd hok.

De Zijdehoen Half-Kriel is een perfecte keuze voor de kippenliefhebber die op zoek is naar een sierlijke, maar compacte kip. Met hun bijzondere uiterlijk, zachtaardige karakter, en broedinstinct zijn ze ideaal voor zowel de ervaren fokker als de hobbyist. Hoewel ze wat meer zorg vereisen vanwege hun pluizige verendek, wordt deze extra aandacht beloond met een trouwe, prachtige kip die een aanwinst is voor elke toom.

Heeft u ruimte voor deze unieke kip in uw toom? Met de juiste zorg en aandacht zal de Zijdehoen Half-Kriel een schitterende en trouwe toevoeging zijn aan uw kippenren.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Winkelwagen